<< 2021. június >>
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

banner
Győri kulturúlis információk
csütörtökpéntekszombatvasárnaphétfőkeddszerda
-
Állandó kiállítás
Esemény
Évforduló
Filmklub
Időszaki kiállítás
Klub
Koncert
Mozi
Program
Sport
Színház
Tanfolyam
Vidék
Partnereink
Gyor
VihaRock
Hírcsatornáink
Atom Feed Atom 1.0 Feed RSS Feed RSS 1.0 Feed OPML Feed MBOX Feed HTML Feed JS Feed
   
Győri Fesztivál és Rendezvényszervező Iroda
9021 Aradi vértanúk útja 16.
telefon: +36-96-326-259 fax: +36-96-550-837
email: info@fesztivalirodagyor.hu
honlap: innen elérhető

GYŐRI FESZTIVÁL ÉS RENDEZVÉNYSZERVEZŐ IRODA

Győr város életében mindig kiemelt szerepet kapott a kulturális értékek ápolása, támogatása. A rendszerváltó években megkezdődött a kulturális közélet átrendeződése, új kulturális színterek, új típusú kulturális civil kezdeményezések pezsdítették meg a hagyományos kulturális kínálatot.

Túlzás nélkül elmondható, hogy Győr az elmúlt években fesztiválvárossá fejlődött, a város és a hozzánk látogató érdeklődők, turisták igazi örömére.

A Győri Fesztivál és Rendezvényszervező Irodát 2001. áprilisában hozta létre Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, az újonnan megalakult intézmény feladata azonban nem új keletű. Egyrészt kultúra ügyének szolgálata a városban nagy hagyományokra tekint vissza, a Fesztivál Iroda feladatkörének gerincét alkotó fesztiválszervezés korábban az időközben megszüntetett Városi Művelődési Központ által valósult meg; másrészt a rendezvényszervezés magas színvonalú ellátását a korábban is e területen dolgozott, nagy tapasztalatokkal rendelkező szakember gárda garantálja. Intézményünk egyik kiemelt célja a szakmai tevékenység eddigi határainak kitágítása, a már bevált, nagy népszerűségnek örvendő fesztiváli rendezvények, a társadalmi és állami ünnepek, városi programok mellett a kultúra és a rendezvényszervezés további területeire.

Városunk egyik legrangosabb kulturális eseménye a már több mint harminc éves múltra visszatekintő Győri Nyár Nemzetközi Kulturális Fesztivál. A fesztivál legnagyobb értéke, hogy az elmúlt években a magas művészetek kevés létszámú látogatója kliséből kitörve a város igazán kedvelt, nagy tömegeket mozgató - igényesen szórakoztató populáris fesztivállá alakult át.

A város kiemelkedő fesztiváli eseményeinek legfiatalabbika a Győri Tavaszi Fesztivál, mely a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódva szerveződik, 2002-ben a hatodik alkalommal.

A Fesztivál Iroda olyan bázis, mely önállóan szervezi, bonyolítja a Győri Nyár, a Zenepavilon, a Tavaszi Fesztivál eseményeit. Jelenlétével, kapcsolataival, infrastrukturális hátterével erősíti az egyéb városi fesztiválok sikeres megvalósulását. A Fesztivál Iroda együttműködik a város művészeti és közművelődési intézményeivel, a Kulturális Irodával, összefogja a Városi Művészeti Tanács munkáját, mely a városi kulturális intézmények képviseletéből jött létre a különböző fesztiváli események sikeres lebonyolítására.
Megosztás Twitterrel Megosztá Google+-on
Az oldal tartalmának felhasználásával kapcsolatban, kérjük olvassa el az Impresszumot!

   
Keresés:
Keresés az adatbázisban
Hírek