<< 2022. január >>
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

banner
Győri kulturúlis információk
szombatvasárnaphétfőkeddszerdacsütörtökpéntek
-
Állandó kiállítás
Esemény
Évforduló
Filmklub
Időszaki kiállítás
Klub
Koncert
Mozi
Program
Sport
Színház
Tanfolyam
Vidék
Partnereink
Gyor
VihaRock
Hírcsatornáink
Atom Feed Atom 1.0 Feed RSS Feed RSS 1.0 Feed OPML Feed MBOX Feed HTML Feed JS Feed
   
Aktuális híreink
N. Magyar Tibor újságíró emlékére
Győri KULTINFO

Az alábbiakban közreadjuk Pátkai Tivadar BÚCSÚZTATÓ (N. Magyar Tibor újságíró emlékére) című írását. Elhangzott 2021. június 10-én Győrben, a szabadhegyi új köztemetében, N. Magyar Tibor búcsúztatásán.


ÚJ MENETREND A BAKONYVASÚTON
REFLEX Környezetvédő Egyesület
A MÁV-Start, az Északnyugat-magyarországi Közlekedésszervező Iroda és a Bakonyvasút Szövetség együttműködése és előterjesztése alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedéspolitikáért Felelős Államtitkársága 2021. április 11-től új, sűrített menetrend bevezetését engedélyezte a 11-es sz. Győr-Veszprém vasútvonalon. A változás következtében a vasútvonal menetrendi kínálata legalább 50%-kal nő, a két megyeszékhely között napi 5 helyett 7-8, a győri elővárosban 9 helyett 12 vonatpár közlekedik. Ez Győr és Veszprém között kétóránkénti ütemes, a győri elővárosban munkanapokon ezen felül reggel Győr irányába, délután pedig Győrből Bakonyszentlászló irányába óránkénti követést jelent. Az elővárosi forgalomba visszakerülnek a műszakos vonatok, melynek kiesése az elmúlt években rendszeres utaspanaszokhoz vezetett. A kétóránkénti közlekedés a Magas-Bakonyba irányuló turistaforgalom kiszolgálását is megbízhatóvá teszi mind Győr, mind Veszprém felől. Veszprémben a vonatok mindkét irányban a Budapest-Szombathely/Zalaegerszeg távolsági vonatokhoz csatlakoznak, és számos autóbuszos csatlakozás is kialakításra került. Győrben a vonatok mindkét irányban a Budapestre, illetve Ausztriába/Németországba közlekedő EC és RJ vonatokhoz csatlakoznak mindkét irányban. Személyvonati csatlakozás biztosított Hegyeshalom felé és Gyárvárosban Budapest felé mindkét irányban, illetve több vonatnál Sopron felé és felől.
(A Bakonyvasút Szövetség közleménye.)


A 21. század elejének győri kulturális és közéleti programjai
Győri KULTINFO
A www.kultinf.gyor.hu oldal jobb felső sarkában lehet hónapról – hónapra visszafelé lapozgatni az időben, egészen a 21. század elejéig.

Figler Andrásra emlékezünk
Győr
Az alábbiakban közreadjuk Paszternák István: "Ime, hát megleltem hazámat..." - Nekrológ Figler András (1956-2010) régész barátunk halálára című írását. A KÖH miskolci irodavezetőjének nekrológja Figler András temetésén, 2010. június 18-án a Csanaki temetőben hangzott el.

Megosztás Twitterrel Megosztá Google+-on
Az oldal tartalmának felhasználásával kapcsolatban, kérjük olvassa el az Impresszumot!

   
Keresés:
Keresés az adatbázisban
Hírek
Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Ház
Győri Pagony