<< 2019. szeptember >>
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

banner
Győri kulturúlis információk
szerdacsütörtökpéntekszombatvasárnaphétfőkedd
- II. Pápateszéri Patakmalom Fesztivál -
Állandó kiállítás
Esemény
Évforduló
Filmklub
Időszaki kiállítás
Klub
Koncert
Mozi
Program
Sport
Színház
Tanfolyam
Vidék
Partnereink
Gyor
VihaRock
Hírcsatornáink
Atom Feed Atom 1.0 Feed RSS Feed RSS 1.0 Feed OPML Feed MBOX Feed HTML Feed JS Feed
   
Újvárosi Esték - 2012
Újvárosi Művelődési Ház
2012.jan.21. 18:00
ARANY-KOR - Élőzenés színházi játék Arany János balladáiból. - A Forrás Színház előadása A magyar kultúra napján. - Legalább egy Arany-balladát minden magyar gyerek megtanult iskolás korában: ha úgy tetszik, Arany szövegei adják meg az egymást követő nemzedékek folytonosságát. Betöltik a „közösségi emlékezet” szerepét: történeti balladái bekapcsolják az újabb nemzedéket a nemzeti közösség véráramába, öregkori balladái pedig a kisközösségek teremtette védőburokba vonják az egyes embert. - A megmaradás titka: az emlékezés, a másik emberre való odafigyelés és törődés, a másik emberben megnyilvánuló különös csoda észrevétele. Arany ezt a titkot is halkan, szinte szemérmesen mondja – talán hogy jobban füleljünk oda rá…
2012.febr.02. 17:00
FORRÁSFILM - A Morcogi (ifjúsági TV-játékfilm) - A nagyrészt Pápán forgatott film a valóság és a mese, az ébrenlét és az álom határán lebegő történetet mesél el. Morcogi az önzetlenség és a szolidaritás bajnoka, végigkövethetjük egy életen át tartó hűségét valamikori szerelméhez, átélhetjük csendes, visszafogott bánatát, csodálhatjuk benne azt az emberi tartást, amely méltósággal, sőt derűvel segít neki elviselni magányosságát. Mai világunkban szinte nevetségesnek tűnik az a magatartás, amellyel Morcogi a kedveséhez viszonyul: nincs benne semmi akarnokság. Sorsán keresztül csupa olyan értékkel szembesülünk, amelyekről kiderül: nemhogy nem mentek ki a divatból, hanem éppen ezek azok a dolgok, amelyek segítségével az élet emberibb módon élhető. - A főszerepben: Bogdán Zsolt, Halas Adelaida, Mezei Zoltán, Bánffy György, Krizsik Alfonz, Sipőcz Dániel - Forgatókönyv: Németh Ervin - Zene: Huzella Péter - Operatőr: Mike László - Vágó: Varga András - Producer: Pataki András - Rendezte: Wiegmann Alfréd - A belépés díjtalan.
2012.febr.09. 17:00
FORRÁSFILM - A napfényben fürdő kastély (ifjúsági TV-játékfilm) - Az idősödő író útnak indul "történelmi kofferével" a kezében, hogy megmentse gyermekkori emlékeit. Valóságos utazása időkalanddá változik át, ahogy felidézi kilencéves önmagát életének sorsfordító őszén. A napfényben fürdő kastély az apakeresés filmje is, amely az emlékezés megtartó erejére figyelmeztet. - főbb szerepekben: Eperjes Károly, Kurucz Áron, Dörner György, Szőcs Erika, Pintér Gábor, Molnár Anikó, Sztárek Andrea, Horváth László, Krizsik Alfonz, Diószegi Imola, Horváth György - Forgatókönyvíró: Németh Ervin, Zeneszerző: Szarka Gyula, Operatőr: Mike László, Vágó: Varga András, Producer: Pataki András, Rendezte: Bozsogi János - A belépés díjtalan.
2012.febr.25. 18:00
IGAZAK - Albert Camus drámájának kamaraszínházi adaptációja. A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása. A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjára. - A terrorizmus bölcsőjénél állunk, amikor a meggyőződés és az önfeláldozás ihlete mögött már körvonalazódik az erőszak szörnyű látomása. Emberi oldalról nézve pedig egy megrendítő szerelmi dráma tárul elénk. - Rendező-dramaturg: Katona Imre - A jegyek ára: 1.000 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 600 Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Tourinform Irodában (Győr, Árpád u. 27., tel.: 96/311-771) válthatók.
2012.márc.24.
MŰVÉSZET - a Körmendi Kastélyszínház Társulat előadása és Gaál Krisztián kiállítása. - Látszólag az a kérdés Yasmina Reza darabjában, hogy szeretjük-e a kortárs művészetet. A három vitatkozó barát közül az egyik mintha megérezné, hogy másról van szó. Talán arról, hogy az ízlésünk rettenetes vízválasztó lehet köztünk: ráfogunk az ízlésünkre sok mindent, amit nem tudunk, vagy nem akarunk átlátni a viselkedésünkben, a viszonyainkban, a lelkünkben... - Rendező: Szegezdi Róbert
2012.ápr.14. 18:00
ÁKOMBÁKOM - Variációk egy hangra, négy szerzőre, száz évre - Kézdy György érdemes művész előadóestje - „Gyors egymásutánban elhagytak barátaim. Előbb Orbán Ottó, majd Lázár Ervin. Mindkettejüktől én vettem búcsút egy-egy általuk írott remekművel.” (Kézdy György) - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Tourinform Irodában (Győr, Árpád u. 27., tel.: 96/311-771) válthatók.
2012.máj.12. 18:00
Dalest - Népszerű operaáriák és dalok Szegedi Csaba operaénekes előadásában, kísér: Szekeres László zongoraművész. A Magyar Állami Operaház énekesének repertoárjában szerepelt már Rossini A sevillai borbély operájának címszerepe, Haydn Orfeusz és Euridikéjéből Kreon, Mozart Don Giovanni, a Varázsfuvolájából Papageno alakítása, valamint számos főszereppel lépett fel világhírű színpadokon. Csodálatos baritonhangja bűvölhet el bennünket az esten... - A jegyek ára: 1.000,-Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,-Ft
2012.szept.29. 18:00
A BOR FILOZÓFIÁJA - Rátóti Zoltán és Huzella Péter előadása
2012.okt.13. 18:00
JÖTTÜNK KÜLHONBÓL… - Gál Tamás színművész és Lakatos Róbert brácsaművész előadása. - Isten a maga képére teremtette az embert. De nem teremtette a maga természetére. Ebben rejlik az ő nagy bölcsessége. Vagy ha mégis arra, Isten millió- és millió-természetű. Az ember meg legföljebb ha tíz. Meglehet, ezért ragaszkodik annyira ahhoz, hogy önmaga lehessen. Hogy egy legyen. Hiszen a legföljebb tíz – isteni mértékkel – nem több egynél. Istenben mindenki benne kell legyen. Az emberben csak az Isten. (Tóth László: EmberIsten) - Ez egy lélekkel teli színpadi játék, amelynek „alapköveit” Tóth László József Attila-díjas felvidéki magyar költő versei alkotják. Nagyon emberi, nagyon lakható, tágas versházzá épülnek össze, amelybe beléphetünk a két művész (és persze a költő) által. Megnyitják előttünk a „versszobákat”, hogy lépjünk beljebb, hiszen minden szoba tartogat meglepetést, valami ajándékot. Az egyikben egy kis derűt, a másikban egy adag iróniát, a harmadikban borzongatóan szép vallomást lelünk. Gál Tamás elmondta szavakat, Lakatos Róbert brácsáján és gitárján megszólaló dallamokat, amelyek megérintik a lelkünket.
2012.nov.10. 18:00
VÉGY KARJAIDRA, IDŐ - Horányi László színművész és a Pusztaszó együttes Sinka István-estje. - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont – Tourinform irodájában (Győr, Baross G. u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2012.nov.24. 11:00 - 2012.nov.24. 18:00
Színes forgó - versmondók találkozója - tervezett program - 11.00 Megnyitó, az 1. forduló verseinek bemutatása - éhségcsillapító - 14.00 A 2. forduló verseinek bemutatása Versjátékok (verselemzői és előadói gyakorlatok) - 16.30 A napfényben fürdő kastély (2010) – filmvetítés - A találkozó értékelése, zárása
2012.nov.27. 16:00 - 2012.nov.27. 20:00
Adventi játszóház -Adventi koszorúk, kopogtatók készítése. - A fő kellékek a helyszínen megvásárolhatók.
2012.dec.01. 18:00
Karácsonyváró - A Morcogi c.játékfilm vetítése és beszélgetés a forgatókönyv írójával. A nagyrészt Pápán forgatott film a valóság és a mese, az ébrenlét és az álom határán lebegő történetet mesél el. Morcogi az önzetlenség és a szolidaritás bajnoka, végigkövethetjük egy életen át tartó hűségét valamikori szerelméhez, átélhetjük csendes, visszafogott bánatát, csodálhatjuk benne azt az emberi tartást, amely méltósággal, sőt derűvel segít neki elviselni magányosságát. Mai világunkban szinte nevetségesnek tűnik az a magatartás, amellyel Morcogi a kedveséhez viszonyul: nincs benne semmi akarnokság. Sorsán keresztül csupa olyan értékkel szembesülünk, amelyekről kiderül: nemhogy nem mentek ki a divatból, hanem éppen ezek azok a dolgok, amelyek segítségével az élet emberibb módon élhető.
Megosztás Twitterrel Megosztá Google+-on
Az oldal tartalmának felhasználásával kapcsolatban, kérjük olvassa el az Impresszumot!

   
Keresés:
Keresés az adatbázisban
Hírek
Bercsényi liget
Bezerédj-kastély
Esterházy-palota
Fruhman-ház
Győri Pagony
József Attila Művelődési Ház
Kreszta-ház
Magyar Ispita
Napóleon-ház
Pinnyédi Művelődési Ház
Püspöki udvarbíróház
Rómer Ház
Várkazamata - Kőtár
Vaskakas Bábszínház
Vastuskós ház
Zsinagóga
banner