<< 2024. május >>
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

banner
Győri kulturúlis információk
vasárnaphétfőkeddszerdacsütörtökpéntekszombat
-
Állandó kiállítás
Esemény
Évforduló
Filmklub
Időszaki kiállítás
Klub
Koncert
Mozi
Program
Sport
Színház
Tanfolyam
Vidék
Partnereink
Gyor
VihaRock
Hírcsatornáink
Atom Feed Atom 1.0 Feed RSS Feed RSS 1.0 Feed OPML Feed MBOX Feed HTML Feed JS Feed
   
Újvárosi Esték
Újvárosi Művelődési Ház
2011.jan.22. 18:00
Újvárosi esték - Él a magyar! - Verses műsor A magyar kultúra napja alkalmából - Arany János nincs még hatéves, Petőfi Sándor – akit akkor még Petrovicsnak hívnak – alig néhány hetes csecsemő, amikor 1823. január 22-én Kölcsey Ferenc szatmárcsekei magányában letisztázza a Himnusz című költeményét. Erre emlékezve 1989 óta e dátum a Magyar Kultúra Napja. A Forrás Színház művészeinek előadásában megszólalnak az est során azok a versek is, amelyek gyerek- és iskoláskorunk óta velünk és bennünk élnek, erősítve minket magyarságunkban, emberségünkben. - Előadják: Ács Tamás, Horváth László, Molnár Anikó, Pataki András.
2011.febr.12. 18:00
Piaf - Sanzonest Edith Piaf dalaiból Bonyár Judit és a Neofolk együttes előadásában - Mintha Piafot hallanánk – ám ezúttal érzéki csalódás játszik velünk, hiszen a koncertszínpadon Bonyár Juditot látjuk, az ő varázslatos hangján szólalnak meg a Piaf-sanzonok eredeti hangnemben, francia nyelven, a Neofolk együttes zenekari kíséretével. - A dalokban – amelyek Edith Piaf legszemélyesebb, legőszintébb „kitárulkozásai” – felidéződik a folyton tépelődő művész ellentmondásos személyisége, a társra vágyó ember magányossága. - Közreműködnek: Bonyár Judit (ének), Borisz Jaksov (zongora), Hűvösvölgyi Péter (gitár, mandolin), Tóth „Csüli” Zoltán (ütős hangszerek) - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjas jegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill.a Tourinform Irodában (Győr, Árpád u. 32., tel.: 96/311-77) válthatók
2011.márc.05. 18:00
Tengertánc - Lukács József Aase-díjas színművész Örkény-estje - Újvárosi Esték - Lukács József megélte, Örkény István pedig meg is írta a huszadik század borzalmait. Az előadás arról a férfiemberről szól, akivel és aki körül ezek a borzalmak megtörténtek. Az (egy)személyes színházban Lukács József Örkény szövegein – Tengertánc, Forgató-könyv, Tóték, Voronyezs, Pisti a vérzivatar-ban, Férfiarckép – keresztül vall önmagáról. - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. - Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Tourinform Irodában (Győr, Árpád u. 32., tel.: 96/311-771) válthatók.
2011.márc.26.
A titokzatos világválogatott - Darvasi László művének zenés változata Huzella Péter Kossuth-díjas előadőművész tolmácsolásában - Darvasi László könyve (Magvető, 2006) a magyar irodalom nagy sportkönyvei mellé sorakozik. Az elmúlt 30-40 év megtörtént eseményei, legendái keverednek kitalált történetekkel úgy, hogy a laikus olvasó is érti, hiszen a pályán, a lelátón, az öltözőben minden megtörténhet és megtörténik. Ahogyan az életben – ugyanúgy ezen az előadáson is. - Huzella Péter nem csak elmondja, elénekli, eljátssza a történeteket, hanem létre is hoz egy csapatot, mert „Kell egy csapat”! A nézőtéren ülők is olvasnak, játszanak és persze énekelnek is. Az elhangzó dalok Ady, Márai, Zalán Tibor, Darvasi verseire, szövegeire születtek. - Az előadást rendezte: Gaál Ildikó.
2011.ápr.16.
Szamarakkal a Paradicsomba - Oberfrank Pál önálló estje - A szeretet fontossága és egyetemessége éppúgy témája Oberfrank Pál estjének, mint a hulló hajszálak, az élet víg dolgai, vagy épp a szerelem és a hazaszeretet. - Az előadásban Babits Mihály, Sík Sándor,Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, József Attila, Ady Endre, Juhász Gyula, Dsida Jenő, Gyóni Géza, Reményik Sándor, Márai Sándor művei hangzanak el.
2011.máj.07.
Szamártestamentum - Középkori francia komédiák a Forrás Színház előadásában - …Most olyasmit mesélek nektek, min végre szívből nevethettek, mer rájöttem én egyre-másra: fütyültök ti a papolásra meg a szentek életére… - – kezdődik imígyen a franciák Róka regénye, s ennél a beharangozásnál a Forrás Színház játéka sem adja alább. Az előadásban több mint hatodfélszáz éves szövegek kelnek életre. Felvonul előttünk a középkor színes világának megannyi szereplője: bárgyú nagyurak és buta parasztok, hetyke polgárnők és élvhajhász papok, hiszékeny férjek és ravasz ribancok, ártatlan leánykák és minden hájjal megkent zsiványok… Csak aztán nehogy valaki magára ismerjen bennük! Mindenesetre a játszók tisztes kompániája előre biztosítja magát: csak ismeretlen szerzők művei kerülnek itt színre, s ha nem tetszik a kép, hát rajtuk verje el a port, ha tudja, a nagyérdemű nézősereg! Ha meg tetszik a játék, akkor… - Dicsérjétek a dalnokot, Ki ilyen verset alkotott, Históriáját, énekét, Csudálja mind az úri nép. - Szereplők: Ács Tamás, Czár László, Horváth László, Molnár Anikó, Papp Attila, Szlúka Brigitta - Rendező: Pataki András
2011.szept.03.
Nyáresti melódiák - Szóka Júlia operettestje - Liza A mosoly országából, Sylvia a Csárdáskirálynőből, Szaffi A cigánybáróból, Rolla grófnő a Mágnás Miskából, Sybill, Viktória, Lili bárónő – ők mind egy és ugyanaz a személy: Szóka Júlia operettprimadonna, akit Németh Marika az utódjának nevezett meg az Operettszínházban, s valóban: 1998-ban Szóka Júlia az Év primadonnája lett. Az Operettszínházban eltöltött másfél évtized után, 2002 óta műsoraival bejárta Európát, Amerikát és Japánt, de – Latabár Kálmánnal együtt – azt vallja: „A színház ott van, ahol én vagyok; nem egy épületnek, hanem egy műfajnak vagyok az örökös tagja.” - Számos operett-, musical- és magyarnóta-felvételét őrzik a rádió- és tévéarchívumok – a győr-újvárosi nyárbúcsúztató esten viszont élőben hallgathatjuk csodálatos hangját.
2011.szept.03. 14:00 - 2011.szept.03. 20:00
Újvárosi Nyárbúcsúztató - 14.00 – 17.30 Ugrálóvár gyerekeknek - 15.00 Megnyitó. Köszöntőt mond Fekete Dávid önkormányzati képviselő, az Újvárosi Részönkormányzat vezetője, valamint Dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere - 14.00 – 17.30 Tombolaárusítás. A tombola és a sorra kerülő gulyásparti bevételével a Gézengúz Alapítvány munkáját támogatjuk. - 15.00 – 18.00 Vizsgaremekek. A Marcalvárosi Közoktatási Főigazgatóság Kovács Margit Általános és Szakképző Iskola növendékeinek kiállítása. A zománc-, üveg-, textil-, fa-, agyag és népi bőrműves diákok munkáit Radicsné Csőre Andrea ajánlja a látogatók figyelmébe. - 15.00 – 18.00 A Gézengúz Alapítvány játszóháza. Huple® játékok minden korosztálynak. Átváltozások (arcfestés kicsiknek és nagyoknak) - 15.15 -16.00 Csalóka Péter. Weöres Sándor mesejátéka a celldömölki Soltis Lajos Színház előadásában. - 16.00 – 16.30 A Lippentő táncegyüttes műsora - 16.30 – 17.30 Szól a nóta. Babgulyás és jóféle somlói borok – s mindehhez Puka Károly és zenekara szolgáltatja a muzsikát. - 17.30 Tombolahúzás - 18.00 Nyáresti melódiák. Szóka Júlia operett- és nótaestje. Kísér Puka Károly és zenekara. Sybill, Viktória, Lili bárónő – ők mind egy és ugyanaz a személy: Szóka Júlia operettprimadonna, aki 1998-ban az Év primadonnája lett. Az Operettszínházban eltöltött másfél évtized után, 2002 óta műsoraival bejárta Európát, Amerikát és Japánt, s azt vallja: „A színház ott van, ahol én vagyok; nem egy épületnek, hanem egy műfajnak vagyok az örökös tagja.” - Puka Károly „Arany hegedűs” prímás pályafutása a Rajkó Zenekarból indult, amelynek később vezető prímása lett. 1984-ben megnyerte a prímások versenyét, majd bejárta Európát: a világhírű hegedűssel, Yehudi Menuhinnal is koncertezett együtt. Munkásságát a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetéssel ismerték el. - A Nyáresti melódiák az Újvárosi esték első őszi programja.
2011.szept.24. 18:00
Bor és a lányka - Szarka Gyula (Ghymes együttes) estje - Az előadást követően Szarka Gyula borbemutatója - „Azt gondolom, hogy minden jelentős dolog köré, mint maga a bor is, jelentős kultúra alakult. Petőfi, Balassi, Csokonai, Vörösmarty borversei nemcsak a bor dicséretéről, hanem arról is szólnak, hogy barátkozunk, beszélgetünk, hogy le tudunk ülni, és hagyunk időt magunknak arra, hogy kicsit kinyíljon az ember a másiknak. S ez fontos dolog. Tulajdonképpen a bor erről szól” – mondja egy interjúban Szarka Gyula. S ennek szellemében énekli a borról szóló diákdalokat, népköltéseket vagy az említett költők verseit a „Borivóknak való”-tól a „Falu végén kurta kocsmá”-ig, s kínálja jó szívvel saját készítésű borával vendégeit. - Az előadók: - Szarka Gyula (ének, gitár, tökcitera) - Jelasity Péter (szaxofon, fagott, furulya) - Nagy Szabolcs (zongora, orgona, vokál) - Pataki András (szöveg, vokál)
2011.okt.22. 18:00
Rendületlenül - Dinnyés József előadóestje (Emlékezés az 1956-os forradalomra) - Dinnyés József daltulajdonos jó negyven éve – akár az Arany megénekelte bárdok – rendületlenül írja és énekli a szabadság dalát: a magyarság, a nemzet, az ember szabadságának dalát. Az 1956-os forradalomra emlékezve keresve sem találhatnánk hitelesebb „szónokot”: „többes szám első személyben” énekel, ébreszt, buzdít minket – helyettünk is kimondva a bátor szót… - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. - Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Tourinform Irodában (Győr, Árpád u. 32., tel.: 96/311-771) válthatók.
2011.nov.26. 18:00
A nagyidai cigányok - Arany János vígeposza Gál Tamás színművész és Bodonyi András népzenész előadásában - A fergeteges humorú, a közönséget is játékba hívó előadásban elhangzó autentikus cigány zenét Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről. A dalok eredeti cigány nyelven, illetve magyarul hangzanak el. - A magyar katonák már nem bírván tartani Nagyida várát, a helyi cigányságra bízzák, hogy védjék, míg ők élelmet szerezvén vissza nem térnek. Csóri vajda azonban túljár mind a magyarok, mind a labancok eszén, s megteremti „Cigányországot”. Vagy mégsem?
2012.jan.21. 18:00
ARANY-KOR - Élőzenés színházi játék Arany János balladáiból. - A Forrás Színház előadása A magyar kultúra napján. - Legalább egy Arany-balladát minden magyar gyerek megtanult iskolás korában: ha úgy tetszik, Arany szövegei adják meg az egymást követő nemzedékek folytonosságát. Betöltik a „közösségi emlékezet” szerepét: történeti balladái bekapcsolják az újabb nemzedéket a nemzeti közösség véráramába, öregkori balladái pedig a kisközösségek teremtette védőburokba vonják az egyes embert. - A megmaradás titka: az emlékezés, a másik emberre való odafigyelés és törődés, a másik emberben megnyilvánuló különös csoda észrevétele. Arany ezt a titkot is halkan, szinte szemérmesen mondja – talán hogy jobban füleljünk oda rá…
2012.febr.02. 17:00
FORRÁSFILM - A Morcogi (ifjúsági TV-játékfilm) - A nagyrészt Pápán forgatott film a valóság és a mese, az ébrenlét és az álom határán lebegő történetet mesél el. Morcogi az önzetlenség és a szolidaritás bajnoka, végigkövethetjük egy életen át tartó hűségét valamikori szerelméhez, átélhetjük csendes, visszafogott bánatát, csodálhatjuk benne azt az emberi tartást, amely méltósággal, sőt derűvel segít neki elviselni magányosságát. Mai világunkban szinte nevetségesnek tűnik az a magatartás, amellyel Morcogi a kedveséhez viszonyul: nincs benne semmi akarnokság. Sorsán keresztül csupa olyan értékkel szembesülünk, amelyekről kiderül: nemhogy nem mentek ki a divatból, hanem éppen ezek azok a dolgok, amelyek segítségével az élet emberibb módon élhető. - A főszerepben: Bogdán Zsolt, Halas Adelaida, Mezei Zoltán, Bánffy György, Krizsik Alfonz, Sipőcz Dániel - Forgatókönyv: Németh Ervin - Zene: Huzella Péter - Operatőr: Mike László - Vágó: Varga András - Producer: Pataki András - Rendezte: Wiegmann Alfréd - A belépés díjtalan.
2012.febr.09. 17:00
FORRÁSFILM - A napfényben fürdő kastély (ifjúsági TV-játékfilm) - Az idősödő író útnak indul \"történelmi kofferével\" a kezében, hogy megmentse gyermekkori emlékeit. Valóságos utazása időkalanddá változik át, ahogy felidézi kilencéves önmagát életének sorsfordító őszén. A napfényben fürdő kastély az apakeresés filmje is, amely az emlékezés megtartó erejére figyelmeztet. - főbb szerepekben: Eperjes Károly, Kurucz Áron, Dörner György, Szőcs Erika, Pintér Gábor, Molnár Anikó, Sztárek Andrea, Horváth László, Krizsik Alfonz, Diószegi Imola, Horváth György - Forgatókönyvíró: Németh Ervin, Zeneszerző: Szarka Gyula, Operatőr: Mike László, Vágó: Varga András, Producer: Pataki András, Rendezte: Bozsogi János - A belépés díjtalan.
2012.febr.25. 18:00
IGAZAK - Albert Camus drámájának kamaraszínházi adaptációja. A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása. A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjára. - A terrorizmus bölcsőjénél állunk, amikor a meggyőződés és az önfeláldozás ihlete mögött már körvonalazódik az erőszak szörnyű látomása. Emberi oldalról nézve pedig egy megrendítő szerelmi dráma tárul elénk. - Rendező-dramaturg: Katona Imre - A jegyek ára: 1.000 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 600 Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Tourinform Irodában (Győr, Árpád u. 27., tel.: 96/311-771) válthatók.
2012.márc.24.
MŰVÉSZET - a Körmendi Kastélyszínház Társulat előadása és Gaál Krisztián kiállítása. - Látszólag az a kérdés Yasmina Reza darabjában, hogy szeretjük-e a kortárs művészetet. A három vitatkozó barát közül az egyik mintha megérezné, hogy másról van szó. Talán arról, hogy az ízlésünk rettenetes vízválasztó lehet köztünk: ráfogunk az ízlésünkre sok mindent, amit nem tudunk, vagy nem akarunk átlátni a viselkedésünkben, a viszonyainkban, a lelkünkben... - Rendező: Szegezdi Róbert
2012.ápr.14. 18:00
ÁKOMBÁKOM - Variációk egy hangra, négy szerzőre, száz évre - Kézdy György érdemes művész előadóestje - „Gyors egymásutánban elhagytak barátaim. Előbb Orbán Ottó, majd Lázár Ervin. Mindkettejüktől én vettem búcsút egy-egy általuk írott remekművel.” (Kézdy György) - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Tourinform Irodában (Győr, Árpád u. 27., tel.: 96/311-771) válthatók.
2012.máj.12. 18:00
Dalest - Népszerű operaáriák és dalok Szegedi Csaba operaénekes előadásában, kísér: Szekeres László zongoraművész. A Magyar Állami Operaház énekesének repertoárjában szerepelt már Rossini A sevillai borbély operájának címszerepe, Haydn Orfeusz és Euridikéjéből Kreon, Mozart Don Giovanni, a Varázsfuvolájából Papageno alakítása, valamint számos főszereppel lépett fel világhírű színpadokon. Csodálatos baritonhangja bűvölhet el bennünket az esten... - A jegyek ára: 1.000,-Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,-Ft
2012.szept.08. 15:00 - 2012.szept.08. 21:00
Nyárbúcsúztató – A cím és maga a rendezvény is hagyománnyá vált mára az Újvárosi Művelődési Ház programkínálatában. Az idén is sokféle zenével, játékkal szeretnénk vidám napot varázsolni a ház udvarára és termeibe, miközben az itt működő művészeti csoportok és barátaik alkotómunkájába is bepillanthatunk. Kérem, látogassanak el hozzánk családjukkal együtt, szívesen látjuk mindnyájukat! Radicsné Csőre Andrea az Újvárosi Művelődési Ház igazgatóhelyettese *** - programok: 15.00 – 18.30 Gyerekbirodalom Ugrálóvár Átváltozások Arcfestés kicsiknek és nagyoknak Kóbor Alidával A Gézengúz Alapítvány játszóháza Tombolaárusítás A tombola és a délutáni gulyásparti bevételével a Gézengúz Alapítvány munkáját támogatjuk. 15.20: Varázskezek A kiállított munkákat Radicsné Csőre Andrea, a ház helyettes igazgatója ajánlja a látogatók figyelmébe. - Az Újvárosi Művelődési Ház kosárfonóinak kiállítása Szakkörvezető: Csőre Gáborné - Pogátsa Beáta foltvarró kiállítása (falvédők, párnák, táskák kicsiknek és nagyoknak) - 15.30 „A Rábának mindkét partja ...\\\\\\\" A Lippentő táncegyüttes műsora A Likócsi Dalkör vendégfellépése A gyömörei Kaláris citerazenekar és az Újvárosi Művelődési Ház kórusának közös előadása 16.30 – 18.30 Gulyásparti Az elfogyasztott étel bevétele a Gézengúz Alapítvány javát szolgálja. - 16.30 Kürtszó harsan... A Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola rézfúvós zenekara játszik. Vezető: Horváth László - 17.00 Tombolahúzás - 17.30 Szól a nóta Hajnal Nikolett és Sebestyén Tamás nótaénekesek műsora. Kísér: Baranyai István és zenekara - 18.30 Az ÚJVÁROS SZOLGÁLATÁÉRT díj aátadása - Átadja és köszöntőt mond Simon Róbert Balázs al-polgármester, valamint Fekete Dávid és Szeles Szabolcs önkormányzati képviselők. - 18.45 Operetutazás Halas Adelaida és Szeles József, a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek előadása (Újvárosi esték) - 20.00 – 21.00 Esti mulatós Baranyai István prímás és cigányzenekara játszik.
2012.szept.29. 18:00
A BOR FILOZÓFIÁJA - Rátóti Zoltán és Huzella Péter előadása
2012.okt.13. 18:00
JÖTTÜNK KÜLHONBÓL… - Gál Tamás színművész és Lakatos Róbert brácsaművész előadása. - Isten a maga képére teremtette az embert. De nem teremtette a maga természetére. Ebben rejlik az ő nagy bölcsessége. Vagy ha mégis arra, Isten millió- és millió-természetű. Az ember meg legföljebb ha tíz. Meglehet, ezért ragaszkodik annyira ahhoz, hogy önmaga lehessen. Hogy egy legyen. Hiszen a legföljebb tíz – isteni mértékkel – nem több egynél. Istenben mindenki benne kell legyen. Az emberben csak az Isten. (Tóth László: EmberIsten) - Ez egy lélekkel teli színpadi játék, amelynek „alapköveit” Tóth László József Attila-díjas felvidéki magyar költő versei alkotják. Nagyon emberi, nagyon lakható, tágas versházzá épülnek össze, amelybe beléphetünk a két művész (és persze a költő) által. Megnyitják előttünk a „versszobákat”, hogy lépjünk beljebb, hiszen minden szoba tartogat meglepetést, valami ajándékot. Az egyikben egy kis derűt, a másikban egy adag iróniát, a harmadikban borzongatóan szép vallomást lelünk. Gál Tamás elmondta szavakat, Lakatos Róbert brácsáján és gitárján megszólaló dallamokat, amelyek megérintik a lelkünket.
2012.nov.10. 18:00
VÉGY KARJAIDRA, IDŐ - Horányi László színművész és a Pusztaszó együttes Sinka István-estje. - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont – Tourinform irodájában (Győr, Baross G. u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2012.nov.24. 11:00 - 2012.nov.24. 18:00
Színes forgó - versmondók találkozója - tervezett program - 11.00 Megnyitó, az 1. forduló verseinek bemutatása - éhségcsillapító - 14.00 A 2. forduló verseinek bemutatása Versjátékok (verselemzői és előadói gyakorlatok) - 16.30 A napfényben fürdő kastély (2010) – filmvetítés - A találkozó értékelése, zárása
2013.jan.26. 18:00
Tetemrehívás A walesi bárdok - Tengeri-hántás - Szőke Panni - Tetemre hívás - Epilógus - Tóth Tibor Jászai Mari-díjas színművész zenés estje Arany János balladáiból - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont – Tourinform irodájában (Győr, Baross G. u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2013.febr.23. 18:00
Dorottya - Gál Tamás színművész és Bodonyi András népzenész előadása Csokonai vitézi versezete nyomán. - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont – Tourinform irodájában (Győr, Baross G. u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2013.márc.23. 18:00
A NAPFÉNYBEN FÜRDŐ KASTÉLY - magyar játékfilm (2010) - vetítés és találkozás a film alkotóival. - „Annyi sok év után minden eltűnik. Lám, a gesztenyesornak nyoma sem maradt. És tudja miért? Mert a gesztenyefáknak nincsenek saját emlékeik.” (Danilo Kiš: Korai bánat) Az idősödő író útnak indul „történelmi kofferével” a kezében, hogy megmentse gyermekkori emlékeit. Valóságos utazása időkalanddá változik át, ahogy felidézi kilencéves önmagát életének sorsfordító őszén. A napfényben fürdő kastély az apakeresés filmje is, amely az emlékezés megtartó erejére figyelmeztet. - A főbb szerepekben: Eperjes Károly, Kurucz Áron, Dörner György, Szőcs Erika. Forgatókönyvíró: Németh Ervin • Zeneszerző: Szarka Gyula • Operatőr: Mike László Vágó: Varga András • Producer: Pataki András • Rendezte: Bozsogi János
2013.ápr.13. 18:00
KUSSOLTAT A SORS - Pálfy Margit színművész Latinovits-estje Az est Latinovits Zoltán emlékére született. Többek közt Ady Endre, Csoóri Sándor, Déry Tibor, József Attila, Juhász Ferenc, Nagy László, Utassy József, Veress Miklós, Zelk Zoltán verseit és prózáit fogja össze egyetlen hatalmas jeremiádba. Szerkesztő-rendező: Szokoly Tamás - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont – Tourinform irodájában (Győr, Baross G. u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2013.máj.11. 18:00
JELENTÉS AZ AKADÉMIÁNAK - Ács Tamás színművész előadása Franz Kafka azonos című elbeszéléséből. - Nagybecsű Akadémikusok! - Egy fordított átváltozásnak lehetnek tanúi. Kafka Az átváltozás című művének főhőse, Gregor Samsa feladja az emberi lét kötöttségeit az állati lét szabadságáért. Itt minden pont fordítva történik egy majommal.
2013.szept.28. 18:00
Újvárosi esték: Vígságok és balgaságok - A Soproni Petőfi Színház mulattató előadása a bor dicséretével. Kóstoló Csokonai, Petőfi és más költők borverseiből. - \"Iszom, ha szívem örvend, Iszom, ha bánat éri, S ha szíhatok borocskát? A gondjaim csucsulnak.\" (Csokonai) - Fellépnek: Ács Tamás, Czár László, Molnár Anikó, Papp Attila, Savanyu Gergely, Szlúka Brigitta • Az előadást Pataki András rendezte. - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont / Tourinform Győr irodájában (Győr, Baross u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2013.szept.28. 18:00
VÍGSÁGOK ÉS BALGASÁGOK A Veszprémi Petőfi Színház előadása - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont – Tourinform irodájában (Győr, Baross G. u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2013.okt.19. 18:00
Egy kis XX. század - Farkas Tamás színművész kamaraszínházi játéka a 30-as, 40-es évek kávéházi hangulatában. - Egy idős úr megszokott idejében kortyolja kávéját a kedvenc kávéházában. Jönnek-mennek a hírek, s egyre rémisztőbbek: gyülekezik egy roppant méretű, az egész világot pusztulással fenyegető „halálos fel-hő” Berlin egén. A kávéházi hangulat a 30-as, 40-es éveket idézi, de a hírek mintha ma is aktuálisak lennének... - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont – Tourinform irodájában (Győr, Baross G. u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2013.dec.07. 18:00
FARKASVADÁSZAT - Horányi László színművész Viszockij-estje A november 23-ra meghirdetettt Viszockij-estet december 7-én 18.00 órakor tartják meg az Újvárosi Művelődési Házban. Előadó: Horányi László és zenésztársai. „Én zászlókon túl messze szöktem, Nyugodt szívvel szegtem szabályt, Boldogan hallottam, hogy mögöttem Üldözőim hada kiabált…” (Vlagyimir Viszockij: Farkasvadászat) Viszockijt ma már \"össznépi Vologyának\" tartják, népszerűsége folyamatosan nő, Oroszországban többen olvassák, mint Puskint vagy Dosztojevszkijt. Annak idején a tiltások ellenére is megénekelte az emberek gondját, baját, álmait, és mindazt kimondta, amit a mindennapi ember nem mert. Életében mindössze egyetlen verse jelent meg hivatalosan, de annak a szövegét is megkurtították. Ma több múzeuma van országszerte, többek között Moszkvában is. - A jegyek ára: 1.000,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 600,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont – Tourinform irodájában (Győr, Baross G. u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2014.febr.15. 18:00
Hogyan ettem kutyát? (Újvárosi esték) - Gál Tamás színművész előadása Jevgenyij Griskovec darabjából. Egy hihetetlen-hiteles katonasztori - a felnőtté válás története.
2014.okt.18. 18:00
Befogad és kitaszít a világ - Huzella Péter és Mácsai Pál Villon-estje
2014.nov.22. 18:00
A Köztársaság bandája - élő zenekari koncert. - A zenekar célja a magyar népzene modern megszólaltatása, izgalmas átértelmezése akusztikus, népi hangszerekkel – arra törekedve, hogy kevésbé ismert dalokat dolgozzanak fel. Hangzásuk jellegzetességét a virtuóz, elemi erővel ható hegedűjáték és Czupi Veronika különleges énekhangja határozza meg. A zenekar tagjai eredendően népzenészek, táncházi muzsikusok. Zenéjük műfajilag nehezen behatárolható: fiatalos, lendületes, időszerű – igazi világzene. Tagok: Czupi Veronika – ének; Mischl Erik - ének, hegedű; Szabó Máté – hegedű; Lipics Gergő - hegedű, brácsa; Nier Tamás - brácsa, bőgő; Kiss Alfréd – cimbalom; Czupi Áron – ütőhangszerek; Bergics András - bőgő, koboz, duda
2015.jan.24. 18:00
Újvárosi Esték - Vigaszversek - Vigaszversek. Császár Angela Jászai Mari-díjas, Érdemes művész verses estje a magyar irodalom gyöngyszemeiből.
2015.febr.21. 18:00
Újvárosi Esték - Félbevágott pipafüst Félbevágott pipafüst. Berecz András Kossuth-díjas énekes és mesemondó előadóestje.
2015.márc.28. 18:00
Újvárosi Esték - Julie kisasszony - Julie kisasszony. August Strindberg színműve a Soproni Petőfi Színház előadásában. - Szent Iván- éjszakáján vagyunk, ez nagyon kivételes alkalom, hiszen úr és szolga együtt mulat. Jean és Kristin méltatlankodva beszélnek Julie kisasszony viselkedéséről, aki fűvel- fával kacérkodik. Többek között Jeanne-nal is, aki különben Kristin vőlegénye... - Szereplők: - Julie: Szlúka Brigitta - Jean: Papp Attila - Kristin: Szupper Fanni - Rendezte: Kincses Kata - A jegyek ára egységesen: 1.300 forint. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, illetve a Látogatóközpont / Tourinform Győr irodájában (Győr, Baross u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2015.máj.09. 18:00
Újvárosi Esték - Jónás könyve - Jónás könyve. Ács Tamás színművész interaktív előadása, a Forrás Színház produkciója.
2015.máj.30. 18:00
Meláth Andrea dal- és áriaestje - a barokktól napjainkig - Alter Katalin zongoraművész kíséretével. - A jegyek ára: 1.300,- Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 800,- Ft. Jegyek az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a házban, ill. a Látogatóközpont/Tourinform Győr irodájában (Győr, Baross u. 21.,tel.:96/311-771) válthatók.
2015.máj.30. 18:00
Újvárosi Esték - A nő arcai a komolyzenében komolyan és komolytalanul - A nő arcai a komolyzenében komolyan és komolytalanul. Meláth Andrea Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas opera-énekesnő dalestje, Alter Katalin zongoraművész kíséretével.
2015.szept.26. 18:00
Újvárosi Esték - Ma éjjel táncolnék... - Részletek a My Fair Lady-ből - Czakó Julianna, a Miskolci Nemzeti Színház színművészének önálló estje.
2015.okt.17. 18:00
Újvárosi Esték - Bányavirág - Bányavirág. Székely Csaba drámája a Komáromi Jókai Színház előadásában.
2015.nov.21. 18:00
Újvárosi Esték - Tallabille zenekar - Tallabille zenekar. Erdélyi és magyarországi népzenei párhuzamok
2018.márc.24. 18:00
Uram, nem látta Magyarországot? - Pregitzer Fruzsina önálló estje - A műsor révén Pregitzer Fruzsina fogalmazza meg gondolatait hazáról és kötődésről, többek között Ancsel Éva, Wass Albert. József Attila, Dsida Jenő, Reményik Sándor, Karinthy Frigyes, Radnóti Miklós, Bálint György, Lázár Ervin, Tomcsa Sándor művei segítségével, amiket népdalokkal fűz össze. Az összeállítással bejárta a világot: Los Angelestől Oslón, Brüsszelen, Bécsen, a Felvidéken, Erdélyen át egészen Kárpátaljáig. - belépő: 1.500 forint, az előadás előtt a helyszínen (Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy elővételben a műv. házban, ill. a Látogatóközpont / Tourinform Győr irodájában (Győr, Baross u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.
2019.nov.23. 18:00
Napfoltok - Leopold Lahola drámája MINDEN JEGY ELKELT! - Az Újvárosi esték programsorozat következő előadása: - A Komáromi Jókai Színház és a Pozsonyi Színművészeti Egyetem koprodukciója - Szereplők: Béhr Márton, Melecsky Kristóf, Hostomský Fanni, Skronka Tibor - Zene: Iván András m.v. Rendező: Rédli Károly - fotó: Töltésy Rudolf
2020.febr.01. 18:00
Hamvadó cigarettavég - Szenés duett dráma Karády Katalin történetéről a Magyarországi Szerb Színház előadásában - Karády Katalin szerepében: Varga Klári - Írta, rendezte és a tangóharmonikás katonatisztet játssza: Rusz Milán
2020.okt.17. 18:00
PanoDráma: Pali - Maléter Pálné verbatim életmonológja - Az Újvárosi Esték programsorozat következő előadása: PanoDráma: Pali - Maléter Pálné verbatim életmonológja - Szamosi Zsófia Jászai Mari-díjas színművész előadásában - A PanoDráma produkciója - Rendező:Lengyel Anna - Szamosi Zsófia a Mindenki című Oscar-díjas és az Egy nap című, nemzetközi díjakkal kitüntetett filmek főszereplője. Az 1956-os forradalom Nagy Imrével együtt kivégzett védelmi minisztere, Maléter Pál és a 2019 decemberében 87 évesen, szellemileg teljesen frissen elhunyt özvegye, Gyenes Judith tragikus, ám mégis melegséggel, humorral, boldogsággal teli története, mely egyúttal a magyar közelmúlt egyik legfényesebb pillanatáról is első kézből számol be. - A monodráma összesen 15 órát felölelő mélyinterjúk és egyéb kiegészítő anyagok alapján, egy ember szemüvegén keresztül mutat be egy Magyarország történetében kiemelkedő pillanatsort, az 56-os forradalmat, és annak egyik hősét egészen a 89-es újratemetésig szigorúan szó szerint. - Az előadás szeptember 30-án elnyerte a rangos MostFeszt fesztivál Legjobb Monodráma díját. - Fotó: Szarka Zoltán - Belépőjegy: 1500 Ft. - Időpont: 2020. október 17., szombat 18 óra - Helyszín: Újvárosi Művelődési Ház, Győr, Liget út 55. - A kormányrendelet alapján az intézmény egész területén a maszk használata kötelező!
Megosztás Twitterrel Megosztá Google+-on
Az oldal tartalmának felhasználásával kapcsolatban, kérjük olvassa el az Impresszumot!

   
Keresés:
Keresés az adatbázisban
Hírek
Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Ház
Győri Pagony