<< 2021. október >>
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

banner
Győri kulturúlis információk
csütörtökpéntekszombatvasárnaphétfőkeddszerda
-
Állandó kiállítás
Esemény
Évforduló
Filmklub
Időszaki kiállítás
Klub
Koncert
Mozi
Program
Sport
Színház
Tanfolyam
Vidék
Partnereink
Gyor
VihaRock
Hírcsatornáink
Atom Feed Atom 1.0 Feed RSS Feed RSS 1.0 Feed OPML Feed MBOX Feed HTML Feed JS Feed
   
Hír részletei
A 21. század elejének győri kulturális és közéleti programjai
Győri KULTINFO
A www.kultinf.gyor.hu oldal jobb felső sarkában lehet hónapról – hónapra visszafelé lapozgatni az időben, egészen a 21. század elejéig.

2001 januárjától találunk adatokat a Győri KULTINFÓ adatbázisában. A Győri Nemzeti Színház – korábban Kisfaludy Színház és a Győri Balett előadásai, a ménfőcsanaki Bezerédj kastély, vagy a szabadhegyi József Attila Művelődési Ház programjai mellett több olyan intézmény egykori kínálatából is válogathatunk a 21. század elejétől, amelyeknek ma már csak a hűlt helyét találjuk Győrben, ilyen a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központ – Ifiház, vagy az Ady Endre Művelődési Ház – Vasas.
De vannak olyanok is, mint a Rába mozi, amely átalakítás után 2001-től a híres győri muzsikus, Richter János nevét viselő hangversenyterem, a Győri Filharmonikus Zenekar otthona. Vagy a Széchenyi téri egykori szakszervezeti művelődési központ, később Lloyd mozi, ma a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium épülete.
Sok intézmény csak nevet váltott, de ma is kulturális programoknak ad helyet, ilyen a Generációk Háza – korábban Gyermekek Háza, még korábban Úttörőház, ennél is korábban KISZ-ház. Vagy a régi színház épülete, amely 1978-tól Bartók Béla Megyei Művelődési Központként, ma a Vaskakas Bábszínház otthonaként működik tovább.
Érdemes az időben visszafelé lapozgatni, nemcsak a nosztalgiázó idősebbeknek, de a közép- és fiatalabb generációknak is, ha kíváncsiak rá milyen volt a rendszerváltó 21. század elejének győri kulturális élete, mit kínált a MEDIAWAVE 2001-ben, 2002-ben.. .

Nagy Péter
egykori újságíró, a Győri KULTINFÓ szerkesztője


Megosztás Twitterrel Megosztá Google+-on
Az oldal tartalmának felhasználásával kapcsolatban, kérjük olvassa el az Impresszumot!

   
Keresés:
Keresés az adatbázisban
Hírek
Gyárvárosi Fiókkönyvtár és Közösségi Ház
Győri Pagony